Nieuws

>BASELIER-FREES-POOTCOMBINATIE

14-02-2013, FREES DIE AARDAPPELEN POOT EN RUGGEN VORMT IN EEN WERKGANG.

Baselier heeft daarvoor een Wifo-pootelementen achterstevoren bovenop een volveldfrees gebouwd. De combinatie, die bedoeld is voor gebruik op lichte en zware grond, spaart de teler een werkgang, dus tijdswinst en brandstof uit. De machine freest eerst de grond over de volle breedte. Boven de frees zit de 2 ton grote voorraadbak. De mechanisch of hydraulisch aangedreven pootelementen hebben achterstevoren een plek gekregen achter de frees. Na de aanaardschijven volgt nog een aanaardkap die de definitieve ruggen vormt. http://www.youtube.com/watch?v=RfNPHwtz-zE

 

>BASELIER - GROOTSTE RIJENFREES TER WERELD

01-07-2010,

LandbouwMechanisatie/Home/Nieuwsberichten/2010/juni/<

Voor de APH Group bouwde fabrikant Baselier enkele zeer brede hakenfrezen en zegt hiermee over de grootste ter wereld te beschikken. De machine freest acht rijen van 90 cm breed en is speciaal voor de exportmarkt ontwikkeld. De hakenfrees heeft een werkbreedte van 7,3 meter en is te gebruiken voor zowel het volveld frezen, als het maken van acht 90 centimeter brede ruggen. Voor transport over de weg klapt de frees verticaal op in twee delen. APH Group exporteert de machines naar Noord-Afrika en Rusland. AANAARDKAP VOOR KUHN ROTORKOPEG. Ook ontwikkelde Baselier een speciale aanaardkap, passend op Kuhn rotorkopeggen. Deze trekt kleine ruggen voor het poten uit, waardoor de trekkerband niet meer over de losse grond rijdt. Dit geeft een gelijkmatige plantdiepte wat voordelen biedt bij het rooien. Ook zorgt het voor een betere rugopbouw.

 

 

Shows

AGRITECHNICA 2017

19-07-2017, 12-18 November 2017 Hannover, Duitsland

AGRITECHNICA de wereldwijde ontmoetingsplaats voor de agrarische machinebouw sector.

AGRITECHNICA. Werelds grootste beurs voor landbouwmachines en apparatuur. Voor zeven dagen zal AGRITECHNICA het podium voor 2.900 exposanten zijn en de toekomst laten zien van de gewasproductie. Hoogwaardige fabrikanten en dienstverleners zullen een internationaal publiek fascineren met gloednieuwe concepten en innovaties in vele hallen.

BASELIER zal aanwezig zijn op de tentoonstelling in Hal 25 Stand No 25F21 met een Frees-Pootcombinatie type FA310-W, Rijenfrees type 4FK310 en een Overtopfrees type UKF300.